Montezumai fogas fürj

 

A fürjet mexikói vagy pettyes fogas fürjnek is hívják. Az összes fogas-fürj félék közül a legkisebb madár 22 cm és a súlya 180 gramm. Csak erre jellemző tulajdonsága a hosszú sarló alakú karom, amit ásásra használ a madár. A legjobb rejtőzködő madár, így még a kutatóknak is nehéz felkutatni.

Madár éneke

Képek a madárról

Előfordul kanyonokban hegyvonulatok mentén (Sziklás hegység déli részén) a zöldellő tölgyesekben, és a félszáraz gyér bozótosban.

A költési idő egybeesik a tavaszi esőzéssel, amikor a legtöbb táplálék előfordul. A fészek a földben a bozótos alatt jól elrejtve 10-14 tojását 25-26 nap alatt költi ki. A csibék a kikelés napjától teljesen önálló életet élnek.

Az étrendjük javarész gumók, magok és sok növényfélék. Tavasszal és a fejlődési ciklusban szöcskék, hangyák, és egyéb bogarak és rovarok.

 

 

 


Szerzői jogok

A honlap tartalma a www.furjklub.hu / www.japanfurj.webatu.com és / www.japanfurjtenyesztokklubja.freeiz.com/ tulajdonát képezik kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás szerepel.

A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek. A honlapon közölt információk és adatok tájékoztató jellegűek, így az adatok hasznosítása csak saját felelősségre történhet.

Tartalom felhasználása

Honlapok tartalmát kereskedelmi és publikációs célra nem (még átfogalmazva sem), magáncélra azonban felhasználható, kivéve ha a konkrét dokumentumban ettől eltérő szerepel. Idézés, lényegi átvétel, hivatkozás esetén forrásmegjelöléssel kérünk honlapunk megfelelő oldalára mutatni (linkkel átirányítani). Cikkek másodközlése (szó szerinti közlése) és tartalmának átfogalmazott közlése (plagium) írásos engedélyünkkel lehetséges.

Képek felhasználása

A honlapon található képeket, illusztrációkat szerzői jogok védhetik, ezért előzetes írásos engedély nélkül tilos felhasználni.

Linkek elhelyezése

Örömmel vesszük, ha más oldalakon honlapunkra mutató linket helyeznek el. Ilyen esetben kérjük értesítsenek bennünket. Méltatlan környezetbe helyezett link ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük. Ennek megítélési jogát magunknak fenntartjuk.

Egyéb

Tilos a honlap tartalmát adatbázisba lementeni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei írásos közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

 

Fürjklub ajánlata

Könyv

Japán fürj ismertetése és tenyésztése

 

77 oldalas könnyűborítós

 

copfosfurj@gmail.com

Mentés

Facebook

 

Stat


Web és programozás: Bulldognet.hu    Tartalom: Fürjklub.hu

TÁMOGATÓK: Japanfurj.info, Garmed.hu, Gazdasági fürjek, Fürjtojás,