Piros-csőrű fürj

 

 

Piros-csőrű fürj ( Perdicula erythrorhyncha) a madarak osztályának tyúkalakúak (Galliformes) rendjébe és a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozó faj. Azonbelül (Perdicinae) alcsoportjában a Coturnix nemzetség mellet Perdicula 4 képviselőjének egyik faja.

 

 

A gyakori előfordulása a 600 és 2000 méter közötti magasságban, a nyílt füves dombok az erdő szélén, és a vizes élőhelyek közelében.

A madár látszólag monogám . A 10 tojást egy bokor alatt, a földbe kapart sekély mélyedésbe, amit fűvel bélel ki, általában 4-7 tojást 21 nap alatt költi ki. Egy évben kétszer is költ. A kikelt csibék érdekessége, hogy kikelés napján már repülnek, pedig nem nagyobbak egy lódarázsnál.

 

 

Az étrendjük áll a vetőmagokból, gyomnövényekből, és gyökerekből. További kiegészítőként termeszeket is fogyasztanak.

2 alfaja ismert

 

 

  • Perdicula Erythrorhyncha Erythrorhyncha
  • Perdicula Erythrorhyncha Blewitti

Életkörülménye megegyezik a piros-torkú fürjjel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerzői jogok

A honlap tartalma a www.furjklub.hu / www.japanfurj.webatu.com és / www.japanfurjtenyesztokklubja.freeiz.com/ tulajdonát képezik kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás szerepel.

A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek. A honlapon közölt információk és adatok tájékoztató jellegűek, így az adatok hasznosítása csak saját felelősségre történhet.

Tartalom felhasználása

Honlapok tartalmát kereskedelmi és publikációs célra nem (még átfogalmazva sem), magáncélra azonban felhasználható, kivéve ha a konkrét dokumentumban ettől eltérő szerepel. Idézés, lényegi átvétel, hivatkozás esetén forrásmegjelöléssel kérünk honlapunk megfelelő oldalára mutatni (linkkel átirányítani). Cikkek másodközlése (szó szerinti közlése) és tartalmának átfogalmazott közlése (plagium) írásos engedélyünkkel lehetséges.

Képek felhasználása

A honlapon található képeket, illusztrációkat szerzői jogok védhetik, ezért előzetes írásos engedély nélkül tilos felhasználni.

Linkek elhelyezése

Örömmel vesszük, ha más oldalakon honlapunkra mutató linket helyeznek el. Ilyen esetben kérjük értesítsenek bennünket. Méltatlan környezetbe helyezett link ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük. Ennek megítélési jogát magunknak fenntartjuk.

Egyéb

Tilos a honlap tartalmát adatbázisba lementeni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei írásos közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

Fürjklub ajánlata

Könyv

Japán fürj ismertetése és tenyésztése

 

77 oldalas könnyűborítós

 

copfosfurj@gmail.com

Mentés

Facebook

 

Stat


Web és programozás: Bulldognet.hu    Tartalom: Fürjklub.hu

TÁMOGATÓK: Japanfurj.info, Garmed.hu, Gazdasági fürjek, Fürjtojás,