Piros-torkú fürj

Piros-torkú fürj (perdicula asiatica) a madarak osztályának tyúkalakúak (Galliformes) rendjébe és a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozó faj. Azonbelül (Perdicinae) alcsoportjában a Coturnix nemzetség mellet Perdicula képviselőjének egyik faja.

 

 

Az indiai szubkontinens madara. Srí Lanka-ra, meg betelepítették.

A piros-torkú fürjet megtalálhatjuk a tengerszint felett 1500 méter magasságig, a bokrok közelségében, a száraz sík sztyepen, és a hegyekben a sziklák között. A madárra jellemző, hogy a dzsungelben érzi jól magát és nem a nyílt terepen.

60-20 fős csoportban fordul elő. De költés idején nagyon ritkán, monogám madár.

A fészket a földön egy mélyedésben, amit fűvel bélel ki. A fészekben nincs állandó meghatározott tojás mennyiség, oka az esős időszakból eredő viselkedés. A lerakott tojást, aminek a színe krémes fehér, vagy halvány barnássárga, 16-18 nap alatt költi ki.

Tápláléka többnyire fű és gaz, rovarok, lárvák, és termeszek.

5 alfaja ismert:

  • Perdicula Asiatica Asiatica
  • Perdicula Asiatica Vidali
  • Perdicula Asiatica Vellorei
  • Perdicula Asiatica Puniaubi
  • Perdicula Asiatica Ceylonensis

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Szerzői jogok

A honlap tartalma a www.furjklub.hu / www.japanfurj.webatu.com és / www.japanfurjtenyesztokklubja.freeiz.com/ tulajdonát képezik kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás szerepel.

A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek. A honlapon közölt információk és adatok tájékoztató jellegűek, így az adatok hasznosítása csak saját felelősségre történhet.

Tartalom felhasználása

Honlapok tartalmát kereskedelmi és publikációs célra nem (még átfogalmazva sem), magáncélra azonban felhasználható, kivéve ha a konkrét dokumentumban ettől eltérő szerepel. Idézés, lényegi átvétel, hivatkozás esetén forrásmegjelöléssel kérünk honlapunk megfelelő oldalára mutatni (linkkel átirányítani). Cikkek másodközlése (szó szerinti közlése) és tartalmának átfogalmazott közlése (plagium) írásos engedélyünkkel lehetséges.

Képek felhasználása

A honlapon található képeket, illusztrációkat szerzői jogok védhetik, ezért előzetes írásos engedély nélkül tilos felhasználni.

Linkek elhelyezése

Örömmel vesszük, ha más oldalakon honlapunkra mutató linket helyeznek el. Ilyen esetben kérjük értesítsenek bennünket. Méltatlan környezetbe helyezett link ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük. Ennek megítélési jogát magunknak fenntartjuk.

Egyéb

Tilos a honlap tartalmát adatbázisba lementeni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei írásos közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

Fürjklub ajánlata

Könyv

Japán fürj ismertetése és tenyésztése

 

77 oldalas könnyűborítós

 

copfosfurj@gmail.com

Mentés

Facebook

 

Stat


Web és programozás: Bulldognet.hu    Tartalom: Fürjklub.hu

TÁMOGATÓK: Japanfurj.info, Garmed.hu, Gazdasági fürjek, Fürjtojás,