Japán fürj tartása

 

Az intenzív tartáson a fürjek esetében, nem más mint zárthelyiségben, a földrajzi helytől és az éghajlati viszonyoktól függetlenül a termelés egész évben folyamatos, és mindezt, természet ellenes beavatkozás mellett.  Ökológiai szempontból is kedvezőtlenebbnek tartják, mert az intenzív állattartás sokkal károsabb a környezetre, mint az extenzív.

Az extenzív tartáson a fürjek esetében azt jelenti (mivel a szökésük miatt, állandóan zárva vannak, legyen szó az épületen belül vagy kint a szabadban), hogy kedvükre mozoghatnak, kapirgálhatnak, fürdőzhetnek, és gazdag étrendjükből kedvükre válogathatnak össze ösztönüktől vezérelve. Az ilyen japán fürj sokkal élénkebb és egészségesebb, mint azon társaik, melyeket intenzív tartáson egy kis helyen állandó monodiétás tápon tartanak. A tartás mód lehet:

 

 

 

 

 

További részletek a könyv 47.oldalától olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerzői jogok

A honlap tartalma a www.furjklub.hu / www.japanfurj.webatu.com és / www.japanfurjtenyesztokklubja.freeiz.com/ tulajdonát képezik kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás szerepel.

A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek. A honlapon közölt információk és adatok tájékoztató jellegűek, így az adatok hasznosítása csak saját felelősségre történhet.

Tartalom felhasználása

Honlapok tartalmát kereskedelmi és publikációs célra nem (még átfogalmazva sem), magáncélra azonban felhasználható, kivéve ha a konkrét dokumentumban ettől eltérő szerepel. Idézés, lényegi átvétel, hivatkozás esetén forrásmegjelöléssel kérünk honlapunk megfelelő oldalára mutatni (linkkel átirányítani). Cikkek másodközlése (szó szerinti közlése) és tartalmának átfogalmazott közlése (plagium) írásos engedélyünkkel lehetséges.

Képek felhasználása

A honlapon található képeket, illusztrációkat szerzői jogok védhetik, ezért előzetes írásos engedély nélkül tilos felhasználni.

Linkek elhelyezése

Örömmel vesszük, ha más oldalakon honlapunkra mutató linket helyeznek el. Ilyen esetben kérjük értesítsenek bennünket. Méltatlan környezetbe helyezett link ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük. Ennek megítélési jogát magunknak fenntartjuk.

Egyéb

Tilos a honlap tartalmát adatbázisba lementeni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei írásos közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

Fürjklub ajánlata

Könyv

Japán fürj ismertetése és tenyésztése

 

77 oldalas könnyűborítós

 

copfosfurj@gmail.com

Mentés

Facebook

 

Stat


Web és programozás: Bulldognet.hu    Tartalom: Fürjklub.hu

TÁMOGATÓK: Japanfurj.info, Garmed.hu, Gazdasági fürjek, Fürjtojás,