Harlekin fürj keltetése

 

 

Fészeképítésben mindkét fél kiveszi a részét. Fogságban a tojó ül meg 8-10 tojását, amit 1 évben legalább 3x tesz meg. Tojás súlya 8-9gramm, színben és formában a japán fürjhöz hasonlít. Kotlás végén a kakast külön önálló ketrecbe helyezzük, míg a kotlós fel nem neveli 1 hónapig csibéit. Ezután a kotlóst, a kakasához adjuk.
A begyűjtött hibátlan és egészséges tojásokat géppel is kikeltethetjük. A keltetést 37,7-37,9°C fokon 75%-os pára mellett tesszük meg. Kezdetektől naponta minimum 2x, automata forgatóval meg 2 óránként forgatjuk a tojásokat. Bujtató tálcára 14.nap végén helyezzük, ügyelve hogy a pára 75-80% között legyen. A tojásból 15-16 napon bújnak ki. Kotlós alól már fészekhagyók lesznek, miközben a keltetőgépben kelteket az inkubátorba tesszük és tollasodásig melegítünk rá.
Csibék étrendjük legyen magas fehérje tartalmú (lisztkukac, turó, főtt tojás törve) és azt keverjük japán fürjcsibéknek szánt étrenddel.

Csibék itatója nagyméretű papagájitató legyen. Hogy a balesetet megakadályozzuk, üveggolyót vagy tisztára mosott kavicsot helyezünk az itató nyílásba.

Csibék tollazata a tojóhoz hasonlít. Ivarérésre a kakasnövendék melle kikopaszodik, majd fekete mellényt ölt magára ami a 3.hónapban történik meg.

 

 

 

 

 

 

 

Szerzői jogok

A honlap tartalma a www.furjklub.hu / www.japanfurj.webatu.com és / www.japanfurjtenyesztokklubja.freeiz.com/ tulajdonát képezik kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás szerepel.

A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek. A honlapon közölt információk és adatok tájékoztató jellegűek, így az adatok hasznosítása csak saját felelősségre történhet.

Tartalom felhasználása

Honlapok tartalmát kereskedelmi és publikációs célra nem (még átfogalmazva sem), magáncélra azonban felhasználható, kivéve ha a konkrét dokumentumban ettől eltérő szerepel. Idézés, lényegi átvétel, hivatkozás esetén forrásmegjelöléssel kérünk honlapunk megfelelő oldalára mutatni (linkkel átirányítani). Cikkek másodközlése (szó szerinti közlése) és tartalmának átfogalmazott közlése (plagium) írásos engedélyünkkel lehetséges.

Képek felhasználása

A honlapon található képeket, illusztrációkat szerzői jogok védhetik, ezért előzetes írásos engedély nélkül tilos felhasználni.

Linkek elhelyezése

Örömmel vesszük, ha más oldalakon honlapunkra mutató linket helyeznek el. Ilyen esetben kérjük értesítsenek bennünket. Méltatlan környezetbe helyezett link ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük. Ennek megítélési jogát magunknak fenntartjuk.

Egyéb

Tilos a honlap tartalmát adatbázisba lementeni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei írásos közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

Fürjklub ajánlata

Könyv

Japán fürj ismertetése és tenyésztése

 

77 oldalas könnyűborítós

 

copfosfurj@gmail.com

Mentés

Facebook

 

Stat


Web és programozás: Bulldognet.hu    Tartalom: Fürjklub.hu

TÁMOGATÓK: Japanfurj.info, Garmed.hu, Gazdasági fürjek, Fürjtojás,