Harlekin fürj tartása

 

Tartása és nevelése kissé eltér a szabadban élőktől, de megegyezik a kínai törpefürj életszokásával. Fiatalkorúakat a kikelést követő első tél végén, érdemes párba rakni, ha tenyészetet szeretnénk. Arányt úgy rakjuk össze, hogy több legyen a tojó, mint a kakas.
Kolóniában jól meg vannak más idegen fajtájú és nagyobb fürjekkel is. Nagy madárházban a felnőttek számára, ha fészkelő hely, búvó és rejtekhely biztosítva van, nyugodtabbak. Ha túl sokan vannak vagy kicsi a madárház, az agresszió fennállhat. Madárházban egzótákkal, kanárival vagy ezekhez hasonló madarakkal tartsuk, papagájjal semmi körülmény között se. Fürjek esetében, fogas fürjfélékkel ne tartsuk. Kínai törpefürjjel való összerakás az utódokra nézve, hibridek lesznek, ami kinézetben maga a katasztrófa. Ezért vigyázzunk, hogy ne történjen meg.
Szabadban tartott harlekin fürjeket, ősszel, ha tartósan 8°C fölé nem megy nappal a hőmérséklet, fűtött helyiségbe visszük és teleltetjük át.
Ha tenyészetre fogjuk akkor azt, párban tegyük meg. Számukra elegendő a 80x 50cm alapterületű 40cm magas (tengeri malac) ketrec, fészkelő házzal.

 

 

 

 

 

 

 

Szerzői jogok

A honlap tartalma a www.furjklub.hu / www.japanfurj.webatu.com és / www.japanfurjtenyesztokklubja.freeiz.com/ tulajdonát képezik kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás szerepel.

A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek. A honlapon közölt információk és adatok tájékoztató jellegűek, így az adatok hasznosítása csak saját felelősségre történhet.

Tartalom felhasználása

Honlapok tartalmát kereskedelmi és publikációs célra nem (még átfogalmazva sem), magáncélra azonban felhasználható, kivéve ha a konkrét dokumentumban ettől eltérő szerepel. Idézés, lényegi átvétel, hivatkozás esetén forrásmegjelöléssel kérünk honlapunk megfelelő oldalára mutatni (linkkel átirányítani). Cikkek másodközlése (szó szerinti közlése) és tartalmának átfogalmazott közlése (plagium) írásos engedélyünkkel lehetséges.

Képek felhasználása

A honlapon található képeket, illusztrációkat szerzői jogok védhetik, ezért előzetes írásos engedély nélkül tilos felhasználni.

Linkek elhelyezése

Örömmel vesszük, ha más oldalakon honlapunkra mutató linket helyeznek el. Ilyen esetben kérjük értesítsenek bennünket. Méltatlan környezetbe helyezett link ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük. Ennek megítélési jogát magunknak fenntartjuk.

Egyéb

Tilos a honlap tartalmát adatbázisba lementeni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei írásos közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

Fürjklub ajánlata

Könyv

Japán fürj ismertetése és tenyésztése

 

77 oldalas könnyűborítós

 

copfosfurj@gmail.com

Mentés

Facebook

 

Stat


Web és programozás: Bulldognet.hu    Tartalom: Fürjklub.hu

TÁMOGATÓK: Japanfurj.info, Garmed.hu, Gazdasági fürjek, Fürjtojás,