Kínai törpefürj tartása

 

 

Kína törpefürj tartását két csoportba soroljuk.


Egyik csoport a csoportos tartás. Ez a tartásmód ott valósul meg, ahol nagy létszámban nagy helyen tartózkodnak. Számukra biztosítva van búvó és rejtekhely a kakasok, vagy ép a kotlásra hajlandó tojók számára. Ilyen nagy hely lehet egy idegen fajtabeli madár voiler, vagy önmagában csak kínai törpefürjnek elkészített voiler. Utóbbi időben divatja lett, hogy egzotikus növényházba telepítik, ugyanis kiválóan és előszeretettel írtja a gyommagokat és a betévedt gerincteleneket.


 

Még több kép a képre kattintani.


Másik tartásmód, ha kicsi a helyünk és kedvencként tartjuk. Tarthatjuk lakásban csak párban. Kínai törpefürjeim 60x 50cm alapterületen és 40cm magas tengerimalac ketrecben vannak (ez tenyéssz párnak van fenn tartva). Nagyon fontos, hogy párban legyenek, mivel kicsi madarak, nyugodtan berendezhetjük, de nem zsúfolásig búvókkal (virágcserép oldalt fektetve a sarokba, vagy házat utánzó kis papírdobozokkal)

Fontos hogy az itató kis szájméretű legyen, erre kiválóan megfelel a nagyméretű papagájitató. Ha meg csibék lennének, az itató szájnyílásba tegyünk üveggolyókat, vagy tiszta és mosott kavicsokat.

Etetőjük pár esetén lehet papagájetető. Csoportnál meg (sajnos külföldi ebayon) japán fürj csibéknek szánt etetőt adjunk. Ha idegen madárral tartjuk, nem jelenti azt, hogy jól laknak a lehullott morzsáktól. Így mindenképp etessük őket illetve legyen előttük ennivalójuk.

 

Fontos kiegészítőként homok vagy zeolit legyen egy külön tálcájukban fürdés gyanánt.

 

 

 

Szerzői jogok

A honlap tartalma a www.furjklub.hu / www.japanfurj.webatu.com és / www.japanfurjtenyesztokklubja.freeiz.com/ tulajdonát képezik kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás szerepel.

A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek. A honlapon közölt információk és adatok tájékoztató jellegűek, így az adatok hasznosítása csak saját felelősségre történhet.

Tartalom felhasználása

Honlapok tartalmát kereskedelmi és publikációs célra nem (még átfogalmazva sem), magáncélra azonban felhasználható, kivéve ha a konkrét dokumentumban ettől eltérő szerepel. Idézés, lényegi átvétel, hivatkozás esetén forrásmegjelöléssel kérünk honlapunk megfelelő oldalára mutatni (linkkel átirányítani). Cikkek másodközlése (szó szerinti közlése) és tartalmának átfogalmazott közlése (plagium) írásos engedélyünkkel lehetséges.

Képek felhasználása

A honlapon található képeket, illusztrációkat szerzői jogok védhetik, ezért előzetes írásos engedély nélkül tilos felhasználni.

Linkek elhelyezése

Örömmel vesszük, ha más oldalakon honlapunkra mutató linket helyeznek el. Ilyen esetben kérjük értesítsenek bennünket. Méltatlan környezetbe helyezett link ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük. Ennek megítélési jogát magunknak fenntartjuk.

Egyéb

Tilos a honlap tartalmát adatbázisba lementeni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei írásos közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

Fürjklub ajánlata

Könyv

Japán fürj ismertetése és tenyésztése

 

77 oldalas könnyűborítós

 

copfosfurj@gmail.com

Mentés

Facebook

 

Stat


Web és programozás: Bulldognet.hu    Tartalom: Fürjklub.hu

TÁMOGATÓK: Japanfurj.info, Garmed.hu, Gazdasági fürjek, Fürjtojás,